Фільтри

Декантери

Показати
Знайдено: 12 товарів
2813133
В наявності:2
39920 UAH
Швидке замовлення
4883
Під замовлення
9240 UAH
Швидке замовлення
4890
Під замовлення
4380 UAH
Швидке замовлення
4945.PB
В наявності:9
8630 UAH
Швидке замовлення
2610986
В наявності:1
24420 UAH
Швидке замовлення
07945100
Під замовлення
26480 UAH
Швидке замовлення
2812719
В наявності:4
39920 UAH
Швидке замовлення
4890.PB
В наявності:7
10360 UAH
Швидке замовлення
29910/II
В наявності:1
8260 UAH
Швидке замовлення
4894.PB
В наявності:6
15140 UAH
Швидке замовлення
4884.PB
В наявності:7
14700 UAH
Швидке замовлення

Декантер – спеціальна скляна та обов'язково прозора посудина певної форми, яка застосовується переважно для подачі вина. Дозволяє відокремити осад, дає напою “дихати”, що сприяє покращенню смаку та аромату. До того ж використання декантерів надає святковому сервіруванню особливої естетики та витонченості.

Декантер для вина: навіщо потрібний?

Давно доведено, що смакові характеристики багатьох алкогольних напоїв, особливо вина, віскі, шампанського, залежать не тільки від якості сировини, особливостей технології виготовлення, а й від способу подачі.

Щоб вино повною мірою розкривало свої найкращі якості, сомельє у барах та ресторанах використовують різні прийоми. Основним способом покращення смакових властивостей алкоголю є декантація – переливання напою з пляшки в кисневий декантер, внаслідок чого відбувається:

  • відділення осаду;
  • насичення рідини киснем;
  • окислення незрілих продуктів бродіння винограду.

Але декантування потребує не кожен напій. Переливати рекомендується:

  • молоді вина, щоб наситити киснем та покращити смакову палітру;
  • зрілі вина для видалення осаду;
  • терпкі сорти вин, щоб пом'якшити смак;
  • фільтровані білі вина для аерації.

При цьому важливо враховувати час переливання. Винороби радять декантувати молоді вина за кілька годин до подачі, це дозволить досягти стадії розвитку напою, на яку в звичайних умовах може знадобитися кілька років. А ось дозрілі вина після відкриття пляшки варто відстояти протягом кількох годин, щоб осад осів на дно і лише потім переливати в декантер і подавати до столу.

Незважаючи на те що графини призначені в основному для вин, іноді їх використовують для подачі ігристих напоїв. Більше того, деякі бренди створюють спеціальні моделі для шампанського, наприклад, декантер Passion від Baccarat. Завдяки вузькій шийці графіну бульбашки повітря не випаровуються, але широка основа допомагає повною мірою розкрити букет ароматів дорогого витриманого шампанського.

Види декантерів

Винні графини дещо відрізняються формою. Вибирати декантер рекомендується в залежності від виду напою, що вживається:

  1. Посудина з широким злегка приплюснутим дном і шийкою у формі лійки збільшує аерацію, що надає напою бархатистий смак і насичений аромат. Підходить для молодого червоного вина.
  2. Графін з основою у формі кулі та довгою вузькою шийкою може використовуватися для всіх видів напоїв, що містять осад.
  3. Посудину з невеликою основою і витягнутою шийкою, що нагадує за формою класичний графін, варто брати для зрілого вина, щоб надати смаку благородних ноток, але обмежити контакт з повітрям.

Витримані вина, що не потребують додаткової аерації, зазвичай наливають у декантери з пробками. Для напоїв з білих сортів винограду підходять графини зі злегка скошеною шийкою, що забезпечує постійний контакт поверхні вина з повітрям.

Матеріал виготовлення

Ексклюзивні декантери виготовляють зазвичай із кришталю. Якісний дорогий матеріал красиво переломлює світло, створюючи незвичайні іскристі переливи, помітні навіть при штучному освітленні. Кришталь є досить пластичним, що дозволяє відомим маркам створювати гладкі та рифлені вироби різних конфігурацій. Популярні виробники кришталевих виробів, які цінуються у винних експертів, – Baccarat та Christofle (Франція).

Не менш красиві й декантери зі скла, особливо такої елітної торгової марки, як Zieher – лідера на ринку Німеччини, продукція якого має попит у цінителів інновацій. Компанія вдало втілює новаторські ідеї та вміло поєднує їх із високою якістю ручної роботи. При цьому ціни на скляні вироби значно нижчі, ніж на кришталеві.

Де придбати декантер в Україні?

Empire Hall – бутік, де продаються предмети декору та посуд виключно преміум класу. Вся продукція у каталозі інтернет-магазину – оригінал. Ми є офіційними представниками кожного бренду на сайті, тому гарантуємо найвищу якість.

Обирайте оригінальні та ексклюзивні келихи, декантери та інші аксесуари для подачі напоїв, а ми організуємо швидку доставку по Харкову, до Києва, Одеси та будь-якого іншого куточку України.


Список товарів
0 товарів
Загальна сума:
0 UAH