Фільтри

Ложки

Показати
Знайдено: 92 товарів
F60057L-01
В наявності:10
Швидке замовлення
F610855-01
В наявності:6
Швидке замовлення
F610868-01
В наявності:6
Швидке замовлення
F610851-01
В наявності:6
Швидке замовлення
F610867-01
В наявності:6
Швидке замовлення
F60057L-09
В наявності:10
Швидке замовлення
F610855-10
В наявності:6
Швидке замовлення
F614865-10/F610865-10
В наявності:6
Швидке замовлення
F610868-10
В наявності:6
Швидке замовлення
F610851-10
В наявності:6
Швидке замовлення
F610867-10
В наявності:6
Швидке замовлення
07202007
В наявності:6
Швидке замовлення
07202023
В наявності:6
Швидке замовлення
02427004
В наявності:18
Швидке замовлення
00018004
В наявності:6
Швидке замовлення
00065004
В наявності:10
Швидке замовлення
01416004
Під замовлення
Швидке замовлення
00054004
В наявності:10
Швидке замовлення
02417004
В наявності:6
Швидке замовлення
02454004
В наявності:6
Швидке замовлення
02416004
В наявності:2
Швидке замовлення
02405004
В наявності:6
Швидке замовлення
00024004
В наявності:6
Швидке замовлення
00454004
В наявності:6
Швидке замовлення
56002098
В наявності:1
Швидке замовлення
Показати ще

Правильне сервірування столу – це не лише правила етикету, це наука, за допомогою якої кожна господиня може створити особливу затишну атмосферу за столом. Будь-яка страва стає смачнішою, якщо вона красиво подана.

За історію існування людства з'явилося багато пристосувань для їжі. У процесі еволюції вони видозмінювалися, і на кухні кожної господині є безліч комплектів столових приладів.

Різновиди ложок

Всі ложки умовно поділяють на 4 види:

  1. Столова ложка використовується для вживання супів, каш та соусів. Це найбільша за розміром ложка, яка містить 15-20 мл рідини.
  2. Десертна ложка використовується для різноманітних видів десертів. За довжиною та за об’ємом трохи менше столової, але більше чайної, вміщує приблизно 10 мл води. Окрім універсальних моделей деякі компанії також виробляють кілька різновидів десертних ложок, наприклад, прямокутної форми із закругленими краями – для морозива, плоскі із зазубринами – для фруктів тощо.
  3. Чайна ложка призначена для додавання та розмішування цукру в чаї, також використовується для вживання десерту, якщо інші ложки на столі не передбачені. Вміщує 5 мл рідини.
  4. Кавова ложка використовується для додавання та розмішування в каву цукру та вершків. Зовнішньо схожа на чайну, але вдвічі менша за об'ємом, вміщує всього 2,5 мл рідини. Кавові ложки бувають з довгими ручками спеціально для видів кави, які подаються у високих склянках.

В окрему категорію можна виділити сервірувальні ложки сервіровки. Це велика група, що вміщає різні прилади, які застосовуються для подачі страв, наприклад, салату, рису, соусу, супу і т.п.

Столові прилади: матеріал виготовлення

Нержавіюча сталь

Ложки з нержавіючої сталі – найпопулярніший варіант для щоденних трапез. Вироби з неї завжди виглядають стильно та елегантно. Метал – міцний, надійний та довговічний матеріал, стійкий до різних температур.

Порцеляна

Фарфор – дуже гарний, але доволі крихкий матеріал. Для підвищення міцності виробів при виготовленні ложок до порцеляни додають кісткову золу, що отримують з кісток великої рогатої худоби. Ложки з кістяної порцеляни красиво доповнять святкове сервірування та здивують ваших гостей.

Посріблена сталь

Найкращий варіант для цінителів практичних речей та любителів красивого сервірування. Такі відомі французькі мануфактури, як Christofle та Ercuis, пропонують цілі колекції вишуканих та оригінальних столових приладів. Вони використовують унікальні технології посріблення, завдяки чому вилки та ложки служать десятиліттями, навіть при активній експлуатації та використанні посудомийної машини. Приладами Christofle та Ercuis сервірують столи представники влади, знаменитості, відомі ресторани та готелі.

Столовий етикет та сервірування столу

Щоб кожен прийом їжі перетворився на свято, а заходи запам'яталися надовго, варто продумати все до дрібниць. Класичне сервірування столу передбачає підібрані відповідно до страв та напоїв столові прилади.

Декілька обов'язкових правил:

  1. Якщо прийом їжі передбачає десерт, то столова ложка кладеться над тарілкою. Якщо десерт не передбачається, ложка кладеться до першого ножа.
  2. Ікру, паштети та гірчицю гості набирають маленькою ложечкою і самі намазують на шматочок хліба.
  3. Кавова та чайна ложка подаються кожному учаснику трапези окремо. Так як столовий етикет припускає, що кожна людина самостійно додасть собі молоко, вершки, цукор чи мед за смаком. Такі ложечки кладуться праворуч від чашки із гарячим напоєм.
  4. Десертні прилади, розташовані ручками праворуч, беруть правою рукою, і навпаки.
  5. Ложка для подачі страв кладеться на окрему тарілочку, але не на стіл.

Де купити елітні ложки в Україні?

У мультибрендовому бутику елітного посуду Empire Hall представлений широкий асортимент ложок різних стилів та матеріалів виготовлення. У нас ви знайдете столові прилади із посрібненої сталі від знаменитої мануфактури Christofle, ложки із шаром срібла в 63 мікрон від французького бренду Ercuis, а також прилади, виготовлені іншими відомими європейськими та американськими брендами. Кожен із них уже встиг підкорити серця людей у різних куточках світу та користується заслуженою повагою.

Empire Hall – офіційний представник кожного бренду у Харкові та Києві, тому гарантує найвищу якість. Пишіть, дзвоніть – наші менеджери та дизайнери допоможуть вам підібрати столове срібло, яке ідеально гармонуватиме з рештою посуду.


Список товарів
0 товарів
Загальна сума:
0 UAH