Фільтри

Прилади для сирів і закусок

Показати
Знайдено: 16 товарів
KC-006
Під замовлення
18590 UAH
Швидке замовлення
KC-001
Під замовлення
15390 UAH
Швидке замовлення
04224635
В наявності:2
20590 UAH
Швидке замовлення
04224633
В наявності:1
24270 UAH
Швидке замовлення
04224625
В наявності:2
14470 UAH
Швидке замовлення
04224623
В наявності:3
16920 UAH
Швидке замовлення
00018028
В наявності:2
6870 UAH
Швидке замовлення
00024028
Під замовлення
9070 UAH
Швидке замовлення
01238028
Під замовлення
17900 UAH
Швидке замовлення
06202381
Під замовлення
15870 UAH
Швидке замовлення
06203380
Під замовлення
15870 UAH
Швидке замовлення
00047028
Під замовлення
9070 UAH
Швидке замовлення
06302092
В наявності:1
7060 UAH
Швидке замовлення
52550C91
В наявності:2
2910 UAH
Швидке замовлення
175037
Під замовлення
5100 UAH
Швидке замовлення
UC-002
Під замовлення
12320 UAH
Швидке замовлення

Тільки справжні поціновувачі ікри та сирів знають, що делікатеси треба подавати правильно. Це і питання естетичної привабливості, і спосіб зберегти смакові якості, аромат продуктів. Для цього використовують не тільки певні блюда, а й спеціальні столові прилади для холодних закусок: ножі для зручного нарізання сирів, ложки та ножі для ікри.

Столові прилади для сиру та ікри: види

Немає більше таких продуктів, для яких призначалося б стільки різних ножів, як сир. Для нарізування, красивої подачі та сервірування використовують різні моделі з урахуванням сорту:

  1. Лопатки – для м'яких та напівтвердих сортів. Їх використовують і для нарізування, і для подачі гостям. Умовно поділяються на два види: моделі з бічним ріжучим краєм і моделі, що зовні нагадують столярну стамеску. Ножі одного виду можуть відрізнятися формою та товщиною.
  2. Сокирка – для твердих сортів. Ніж з великою зручною ручкою та широким лезом, що дозволяє застосовувати силу натискання для розрізання твердих сирів.
  3. Клинок – для дуже твердих сортів. Ніж із коротким товстим лезом, схожий на лопатку, але має загострений кінець. Призначений для розколювання сиру, наприклад пармезану, на шматочки.
  4. Ніж із заокругленим кінцем – для плавлених та дуже м'яких сирів. Зовні схожий на ніж для масла, з подібним функціоналом – призначений для намазування сиру на хліб/багет.
  5. Струна – для вологих сирів, у тому числі м'яких та напівтвердих. Зовні такий ніж чимось нагадує лобзик: має металеву ручку із натягнутою струною. Ще один різновид – роликовий ніж зі струною.
  6. Рубанок – для твердих та напівтвердих сортів. За принципом дії нагадує традиційний теслярський інструмент. Це прилад для нарізки сиру тонкими слайсами з отвором по центру.

Допоміжним приладом є сирна виделка з двома великими зубцями. Призначена для фіксації сирної голівки та зручності нарізки. Іноді як самостійний інструмент її використовують для подрібнення витриманих сирів.

Для подачі ікри використовують спеціальні ножі та ложки. Вони схожі формою, але ніж має більш дрібну і вузьку основу, що дозволяє набирати ікру і намазувати її на хліб.

Як вибрати набір приладів для сиру?

Необхідно враховувати такі характеристики:

  1. Матеріал леза. Найпоширеніший варіант – нержавіюча сталь – міцний, надійний, довговічний, легкий у догляді матеріал. Ідеальна альтернатива – посріблена сталь. У сирній масі містяться бактерії, які можуть залишитися на лезі і потім потрапити на свіжий шматок, а срібло має антибактеріальну властивість.
  2. Форма та матеріал ручки. Рукоятка повинна зручно лягати в долоню, не вислизати і не викликати напруги руки. Вона може бути цільною з лезом або закріпленою на ньому. В останньому випадку використовують різні матеріали, аж до гуми та пластику, але тільки не відомі бренди. В їх колекціях переважають кристали, гірський кришталь та інші дорогоцінні та напівдорогоцінні матеріали.
  3. Довжина леза. Ця характеристика залежить від застосування ножа. Для нарізки невеликих брусків цілком достатньо леза довжиною 8-10 см. Якщо ви волієте брати сир голівками, для їх оброблення знадобиться лезо більше 20 см, для головок більше 1,5 кг краще взяти струну.
  4. Кут заточування. Для більшості сортів підходить кут 15-20 градусів. Більший чи менший показник використовують професійні сировари та працівники ресторанів.

Де купити закусочні прилади в Україні?

Мультибрендовий бутик Empire Hall представляє в Харкові та Києві елітні американські та європейські бренди, такі як Christofle, Michael Aram, Anna New York, продукція яких цінується за високу якість, ергономіку та унікальний зовнішній вигляд.

В нашому каталозі ви знайдете і ідеальний ніж для закусок, і ексклюзивний набір, і інші прилади для кухні, святкового столу на будь-який смак та колір за доступними цінами.


Список товарів
0 товарів
Загальна сума:
0 UAH