Блюдо – велика універсальна тарілка, призначена для подачі на стіл холодних страв із м'яса та риби, бутербродів, закусок, нарізаних фруктів.
Колекція LE GOBELET DU ROY – велика спадщина Будинку BERNARDAUD. "Gobelet" означає офіцерів у королівському будинку, відповідальних за хліб, вино та фрукти, що подають його величності.
Сервіз Gobelet du Roy був замовлений Людовіком XVI у 1783 році на Королівській Севрській мануфактурі для обслуговування його офіцерів у Версалі. Предмети колекції прикрашені фризами з листя мирта та диких волошок, обвитих малиновою стрічкою. У центрі кожної тарілки вінок із волошок оточує троянду, розфарбовану під натуральний колір та розташовану на кожній тарілці по-різному. Цей столовий сервіз зобразив відродження в суспільстві інтересу до природи.